19 czerwca mieliśmy przyjemność uczestniczyć w kulinarnych warsztatach „Zielono mi”, pod okiem znanego szefa kuchni Jakubem Kuroniem.
Wspólnie z zaproszonym gościem przygotowaliśmy smaczne dania:
Orientalnego, grillowanego kurczaka
Sałatkę kuskus z warzywami
Grillowaną paprykę z mozzarellą i ziołami
Sos tzatziki
Owocową sałatkę z truskawkami, ananasem i miętą.
Była to kulinarna „podróż”, pełna świeżych warzyw, owoców i aromatycznych ziół.
Chcielibyśmy serdecznie podziękować Nadleśnictwu Ustrzyki Dolne, Lasy Państwowe za finansową darowiznę, dzięki której odbyły się te warsztaty oraz za wypożyczenie grilla.
Dziękujemy również Gotuj z Kuroniem Jakub Kuroń za przemiłą atmosferę oraz przepyszną ucztę pełną pasji, kulinarnej wiedzy i miłości do do gotowania.